U bent hier: Home › Jeugdatletiek › Jeugdatletiek bij AVA › Indoor

Indoor

Als de klok een uurtje terug gaat, verhuist de atletiek wereld naar binnen (indoor) en begint dus ook het indoor en cross seizoen. Dat betekent dat er (bijna) geen baanwedstrijden meer zijn, het baanseizoen is afgelopen en begint pas weer eind maart als ook de klok weer een uurtje vooruit gaat.

Wat zijn indoorwedstrijden?
Indoor is atletiek net zoals op de baan buiten, maar dan binnen. De meeste atletiek onderdelen kunnen binnen worden beoefend afhankelijk van de grootte van de indoor-hal. De sprint en andere loopnummers zijn meestal korter. Welke onderdelen je kunt doen varieert dus per wedstrijd. Voor pupillen is dat meestal een meerkamp met 3 of 4 onderdelen. De junioren kunnen vaak losse onderdelen kiezen.

Wat voor indoor-wedstrijden zijn er?
Er bestaan in het winterseizoen door het hele land heen indoorwedstrijden. Dat zijn er niet heel veel, want er zijn ook niet veel locaties waar dat gedaan kan worden. Voor de AVA jeugd is heeft de wedstrijd coördinator op basis van ervaring een selectie gemaakt van een aantal indoorwedstrijden waar jij naar toe kunt. Deze wedstrijden staan op de jeugdkalender, maar ook onder indoorwedstrijden.

Waar en wanneer zijn indoor-wedstrijden?
De plaats en datum van alle indoor-wedstrijden staan op de winterseizoen kalender voor de jeugd van AVA Aalsmeer. In veel gevallen zijn de pupillen onderdelen in de ochtend en de junioren onderdelen in de middag.
Ongeveer een week voor de indoor-wedstrijd ontvang je alle informatie voor de indoorwedstrijd (plaats, route, parkeren, starttijd en afstand). (Je ontvangt alleen informatie voor wedstrijden waar AVA je voor inschrijft). Je kunt ook zelf op atletiek.nu kijken bij de desbetreffende indoorwedstrijd.

Hoe kan ik mij aanmelden en/of inschrijven en wat kost het?
Voor het seizoen ontvang je een email voor alle crosswedstrijden, indoorwedstrijden en activiteiten. Je kunt je hiervoor aanmelden op de website. In sommige gevallen kan je je niet aanmelden, maar moet je zelf de inschrijving doen. Als je je aanmeldt schrijft AVA je in. Je kunt ook kiezen om jezelf in te schrijven via atletiek.nu. Je schrijft dan dus zelf in en doet zelf de betaling. Je ontvangt verder geen informatie van AVA.

De kosten van indoorwedstrijden variëren van € 2,- per onderdeel voor junioren tot € 6,- per meerkamp voor pupillen.

Hoe kom ik bij een indoorwedstrijd en wat als ik geen vervoer heb?
Ruim van te voren ontvang je alle informatie over locatie en tijd (staat vaak ook op atletiek.nu). Je gaat in principe met je ouders naar de wedstrijd of rijdt met iemand anders mee. Als je wel wilt meedoen, maar geen vervoer hebt, kunnen we eventueel vervoer voor je regelen. Meld dat dan even op de training of stuur een email naar . Je kan ook op atletiek.nu kijken bij de desbetreffende wedstrijd.

Ik wil nog meer informatie, maar hoe?
Vlak voor de start van het winterseizoen organiseert AVA Aalsmeer een informatie avond waarin e.e.a. over indoor wedstrijden wordt uitgelegd. Dit vindt plaats in het clubhuis van AVA Aalsmeer.


Ogenblik a.u.b. ...