U bent hier: Home › Vereniging › Informatie › Atletiek bij AVA

Atletiek bij AVA

Atletiekvereniging Aalsmeer is in 1964 opgericht en biedt aan haar 300 leden bijna alle vormen van atletiek aan. 

Wat is Atletiek?

Atletiek staat bekend als de moeder van alle sporten, omdat in atletiek vele bewegingen (springen, werpen en hardlopen) voorkomen. Bovendien was atletiek bij de eerste moderne Olympische Spelen in 1896 met 12 van 43 onderdelen het grootste onderdeel en ook nu is atletiek nog steeds de belangrijkste sport in de Olympische Spelen.

Onderdelen binnen de atletiek

Atletiek omvat hardlopen, korte en lange afstanden (van sprint tot marathon); hardlopen met hindernissen (hordeloop en steeple-chase); technische nummers (kogelstoten - speerwerpen - discuswerpen - kogelslingeren); springnummers (hoogspringen, verspringen - hink-stapsprong en polsstokhoogspringen); snelwandelen; looptraining en trimmen voor jong en oud. Vooral voor de jongere leden is het goed om zoveel mogelijk onderdelen te beoefenen en zodoende de verschillende basisbewegingen te beheersen, alvorens tot eventuele specialisatie over te gaan.

Pupillen Atletiek

Bij de pupillen (5 t/m 11 jaar) staat plezier in het bewegen voorop. Kinderen die thuis moeite hebben rustig op een stoel te blijven zitten, zijn bij ons helemaal op hun plaats! Op speelse wijze maken kinderen kennis met lopen, springen en werpen. Wij komen daarbij tegemoet aan verschillen in beleving bij kinderen. Pupillentrainingen worden gegeven op dinsdagen en donderdagen tussen 18:00-19:30 uur. Kijk voor meer informatie bij leeftijdsindeling en trainingstijden jeugd.

Junioren Atletiek

De juniorenleeftijd (11 t/m 19 jaar) is de leeftijd, waarop je ontdekt wie je eigenlijk bent en wat je wilt. Er zijn op dinsdagen en donderdagen tussen 18:30-20:00 uur trainingen op verschillende niveaus. Aandacht wordt besteed aan alle facetten van atletiek: werpen, rennen en springen.  In de trainingsgroepen wordt gezamenlijk getraind door jongens en meisjes. Kom gerust eens meedoen, je kunt gewoon langskomen. Kijk voor meer informatie bij leeftijdsindeling en trainingstijden jeugd.

Volwassenen atletiek

De volwassenen bij AVA richten zich voornamelijk op het hardlopen. Atletiekvereniging Aalsmeer biedt de mogelijkheid om meerdere malen per week, onder deskundige leiding van een train(st)er, hard te lopen. Er zijn verschillende loopgroepen op diverse niveaus, variërend van trimgroepen tot prestatie/wedstrijdgroepen.: kijk voor de verschillen bij “trainingsgroepen en trainingstijden”. Kom je een keer kennismaken? Samen lopen is immers veel leuker dan alleen!

Bij de conditie loopgroepen op de maandag- en woensdagavond, kunnen hardlopers instromen die al wel eens iets voor zichzelf doen. De trainingen op de dinsdag- en donderdagavonden zijn voor nieuwkomers die geregeld voor zich zelf lopen en die al wat meer loopervaring hebben. Op de woensdagtrainingen (zowel ‘s ochtends als ’s avonds) kunnen beginnende lopers terecht of als je twijfelt over je hardloopcapaciteiten.

Echte beginners kunnen meedoen aan de 9-weekse startersclinic die door AVA ieder jaar in januari wordt georganiseerd. Of er kan een persoonlijk beginnersschema ter voorbereiding op het trainen bij AVA worden verstrekt.

Twijfel je nog? Kom eens kijken of doe gewoon een keer mee. Samen lopen en trainen bij AVA wordt als gezellig, inspirerend en motiverend ervaren. Voor meer info kun je mailen naar Marjan van Ginkel of bellen naar 06-12204492.

Locatie

Bijna alle trainingen vinden plaats op de atletiekbaan aan de Sportlaan. In het zomerseizoen worden de trainingen ook in het Amsterdamse Bos gegeven. In de trainingsgroepen wordt gezamenlijk getraind door jongens/meisjes en heren/dames.

Kleding en schoenen

Om aan atletiek mee te kunnen doen, is niet veel nodig. Sportkleding en een paar goede sportschoenen en je kunt van start! Het is handig om verschillende “laagjes” aan te doen (shirt met vest of jack) zodat je iets uit kunt trekken als je het warm krijgt.
Natuurlijk is het leuk als bij trainingen en wedstrijden zoveel mogelijk AVA leden in het AVA clubtenue verschijnen, want dit bevordert het clubgevoel en onze herkenbaarheid (zie ook het hoofdstuk Clubkleding). Ons clubtenue is zelfs verplicht om aan officiële Atletiek Unie wedstrijden te mogen deelnemen. (NB. Op de atletiekbaan mogen ook zogenaamde “spikes” gedragen worden, met een punt van max. 6 mm. De jeugd mag hier echter niet op trainen, tenzij de trainer anders aangeeft).


Ogenblik a.u.b. ...