U bent hier: Home › Jeugdatletiek › Jeugdatletiek bij AVA › Jeugdatletiek bij AVA Aalsmeer

Jeugdatletiek bij AVA Aalsmeer

Atletiekvereniging Aalsmeer is in 1964 opgericht en biedt, in de breedste vorm, allerlei takken van atletiek aan haar jeugd. Hieronder in het kort wat atletiek inhoud en wat wij als atletiek vereniging bieden.

 

Atletiek
Atletiek wordt vaak de moeder der sporten genoemd, omdat bij atletiek alle basis bewegingen worden beoefend: lopen, springen en werpen. Bij de pupillen zullen, onder deskundige leiding, de verschillende onderdelen van de atletiek worden beoefend. Zeker voor kinderen is het noodzaak om zoveel mogelijk onderdelen te beoefenen om de verschillende basisbewegingen te beheersen, alvorens tot eventuele specialisatie bij de junioren over te gaan.

 

Onderdelen binnen de atletiek
Hardlopen, korte en lange afstanden (van sprint tot marathon); hardlopen met hindernissen (hordeloop en steeplechase); werp-onderdelen (kogelstoten, speerwerpen, discuswerpen en kogelslingeren); spring onderdelen (hoogspringen, verspringen - hink-stap-sprong en polsstokhoogspringen). Meer details over onderdelen per leeftijd, baanwedstrijden, meerkamp en cross zijn terug te vinden op de site.

 

Clubtenue
Het officiële clubtenue van de Atletiekvereniging Aalsmeer is een zwart broekje en een groen-rood shirt. Verder dient op het shirt het clubembleem te zijn aangebracht Dit alles volgens de regels en afmetingen van de Atletiekunie. Om aan wedstrijden te mogen deelnemen is een clubtenue verplicht. Het niet dragen van ons officiële clubtenue kan, bij Atletiekunie-wedstrijden, diskwalificatie tot gevolg hebben.

Het shirt en trainingsjack kunnen worden gekocht bij Inter/Duo Sport in Hoofddorp.

 

Kleding en schoeisel
Om aan de buitentrainingen deel te nemen raden wij de volgende kleding aan

Een hardloopbroek (kort of lang), shirt en (afhankelijk van het weer) een trainingsjack.

Goede hardloopschoenen. Op de atletiekbaan mogen ook zogenaamde "spikes" gedragen worden, met een punt van maximaal 6mm. De jeugd mag dit echter niet gebruiken tijdens trainingen tenzij door de trainer wordt aangegeven.

TIP: Voor kinderen heeft de Decathlon een ruim assortiment atletiek-kleding tegen een redelijke prijs

 

Wedstrijden
Voor de jeugd zijn er het hele jaar door wedstrijden. In het voorjaar en najaar op de baan bij AVA Aalsmeer of bij andere verenigingen in de regio. In de winter zijn er cross wedstrijden in de regio. De jeugdafdeling van AVA maakt van alle wedstrijden een selectie waar we met zijn alleen naar toe gaan (eigen vervoer). Meer informatie over baan, meerkamp wedstrijden en cross wedstrijden vind je op deze site.

Als (toekomstig) lid van AVA Aalsmeer verwachten wij de je in ieder geval deelneemt aan 4 regio meerkamp wedstrijden (pupillen) of de CD competitie (junioren) en 4 regio cross wedstrijden. Dit zijn competitie wedstrijden van de Atletiek Unie. Voor de overige wedstrijden ben je vrij om wel of niet mee te doen.
Inschrijving voor de wedstrijden wordt deels door AVA Aalsmeer gedaan en moet je deels zelf doen. Voor alle wedstrijden ben je inschrijfgeld verschuldigd. Voor alle Atletiek Unie wedstrijden waarvoor AVA Aalsmeer je inschrijft betaal je die inschrijfgelden bij je volgende contributie. Voor de overige wedstrijden krijg je een rekening van de wedstrijd coördinator.


Ogenblik a.u.b. ...