U bent hier: Home › Vereniging › Clubrecords › Spelregels Clubrecords

Spelregels Clubrecords

Voor het behalen van een clubrecord zijn er een aantal regels. Hieronder vind je deze nog eens duidelijk uitgelegd. Denk je een record te hebben behaald geef dit dan door aan  Liesbeth Witpeerd


Voorwaarden voor een clubrecord:

  • Lid zijn van AV Aalsmeer.
  • In het bezit zijn van een Atletiekunie wedstrijdlicentie.
  • Record moet zijn behaald bij een officiële Atletiekunie-wedstrijd. Dus een wedstrijd die voldoet aan alle Atletiekunie-eisen zoals een officiële jury en tijdwaarneming. *
  • Loopnummers tot en met de 5 kilometer moeten op een atletiekbaan gelopen zijn.
  • De 10 km kan zowel op de baan als op de weg een clubrecord opleveren. Wedstrijden langer dan 10 km worden uitsluitend op de weg gelopen.
  • Het parcours dient gecertificeerd te zijn, om zeker te zijn van de juiste afstand.

In aanvulling op de hierboven opgesomde voorwaarden kunnen AVA leden ook een clubrecord vestigen tijdens door AV Aalsmeer georganiseerde wedstrijden, met name de maandelijkse 5km Baanloop, de Westeinderloop (10km) en de Ringvaartloop (10km en 10EM),  als de prestatie is geleverd tijdens een betrouwbaar georganiseerde en verlopen wedstrijd, op de AVA-baan of op een gecertificeerd wegparcours.

Let op:
In tegenstelling tot vroeger worden de uitslagen niet meer naar de verenigingen opgestuurd. Ze staan tegenwoordig wel altijd op internet. Een atleet die denkt dat hij of zij een record heeft gehaald of verbeterd moet dit zelf aanmelden bij de clubrecord-commissie. Stuur een link mee waar de uitslag te vinden is. Voordat een record wordt erkend wordt het geverifiëerd bij de vereniging waar het record is gevestigd.

Heb je nog vragen bel of mail dan met Liesbeth Witpeerd.
Lees ook: maximaal te lopen afstanden per leeftijdscategorie

 

* Ook bij een atletiekvereniging is een wedstrijd niet altijd een officiële Atletiekuniewedstrijd! Controleer dit van te voren dus goed.


Ogenblik a.u.b. ...